29
december
- Meldingen -

Eindejaarsverwerking Autoflex 10

In Autoflex 10 maken we gebruik van boekjaren, omdat de jaarwisseling eraan komt is het belangrijk om te weten hoe u een nieuw boekjaar kunt instellen voordat u nieuwe facturen in 2017 kunt maken. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat:

U klikt op uw naam rechtsboven, dan op Onderhoud en daarna op Boekjaren. Hier maakt u door middel van het plus logo een nieuw boekjaar aan (deze loopt altijd van 1-1-2017 tot en met 31-12-2017).

Daarna klikt u weer op uw naam rechtsboven en kiest u voor Instellingen. Op het tabblad Financieel kunt u onderin het blok Financieel het boekjaar wijzigen in 2017. 

 Als u de factuurnummerreeks wilt aanpassen naar 2017 kunt u dit doen door te kiezen voor Instellingen en vervolgens naar het tabblad Volgnummers. Hier vindt u de verschillende nummerreeksen en kunt u deze naar wens aanpassen.

Verder raden we aan om een rapport van de bedrijfsvoorraad auto's te printen als alle in- en verkopen voor 2016 zijn verwerkt. Ga hiervoor naar In-verkoop en kies Inkoopfacturen. Via de knop met de printer kunt u kiezen voor het rapport bedrijfsvoorraad. Controleer deze lijst en bewaar deze voor uw accountant.

eAccounting gebruikers

Voor gebruikers met een koppeling naar het online boekhoudpakket van Visma, eAccounting, moet er in deze boekhouding ook een nieuw boekjaar aangemaakt worden. Vervolgens moet dit nieuwe boekjaar ook in Autoflex ingesteld worden, dit gaat als volgt:

Ga weer naar Instellingen en selecteer het tabblad Financieel. In het onderste gedeelte vindt u de instellingen voor de koppeling. Hier ziet u een knop Boekjaren waarmee u dit kunt aanpassen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even contact met ons opnemen via email op helpdesk@autoflex.nl of telefonisch via 0341-375180 (keuze 2)