Op deze pagina kun je antwoorden vinden op veel gestelde vragen binnen Autoflex 9.

Autoflex 9

Factuur corrigeren uit een vorig jaar
We adviseren in het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe factuurnummering bijvoorbeeld 180000. Let alleen wel op bij het corrigeren van facturen uit 2017. 
LET OP: Autoflex blijft na het corrigeren van deze facturen de nummering uit 2017 gebruiken! 
Om dit te voorkomen moet je na het corrigeren van de factuur, het laatst gebruikte factuurnummer terug zetten op het laatst gebruikte nummer in 2018 (Extra -> Opties -> tabblad Volgnummers).
Als je gebruik maakt van Accountview moet de boeking ook in Accountview gecorrigeerd worden. Wij adviseren om deze boeking handmatig in Accountview aan te passen! 
Verder moet je voorkomen dat de gecorrigeerde factuur opnieuw doorgeboekt wordt naar Accountview. Hiervoor moet je het veld “Boeken” in het scherm facturen voor de gecorrigeerde factuur uitschakelen. Het veld “Geboekt” mag je aanvinken zodat je later ook weet dat deze verwerkt is in Accountview.

Factuurnummering aanpassen
Desgewenst kun je jaarlijks een nieuwe factuurnummering hanteren, door te beginnen met het jaartal. Pas daarvoor het laatst gebruikte factuurnummer aan zodat dit begint met 18 i.p.v. 17. Je kunt zelf bepalen of je ook weer met nummer 0001 wil beginnen. Je kunt de nummering natuurlijk ook door laten lopen.
Om de nummering aan te passen in Autoflex kies je Extra -> Opties en dan tabblad Volgnummers. Voer hier als laatst gebruikte factuurnummer in bijvoorbeeld: 180000
Je kunt zelf bepalen hoe lang (aantal posities) het factuurnummer moet worden. Let er op dat deze net zoveel posities telt als in het vorige jaar.
Let op: als je de module Multivestiging gebruikt, zorg er dan voor dat je voor elke vestiging (of administratie) gescheiden factuurnummering gebruikt.

Gesynchroniseerd naar het verkeerde boekjaar?
Is het volgende aan de hand?
De Autoflex facturen van 2018 zie je niet terug in de administratie 2018 in Accountview
en / of
De Autoflex facturen van 2018 zie je wel terug in de administratie 2017 in Accountview
Er is gesynchroniseerd met het verkeerde boekjaar.
Bekijk de instructievideo op deze link.
Hier wordt als voorbeeld 2008 en 2009 gebruikt om uit te leggen hoe dit te herstellen.

Beginbalans overnemen voor AccountView 
Hiervoor ga je naar Extra -> Koppeling Accountview -> Overnemen beginbalans. Op dit moment hoef je in Accountview verder niets te doen. 
Let op: volg wel de stappen zoals hierna beschreven.
Koppelen nieuwe AccountView administratie aan Autoflex
Autoflex synchroniseert naar Accountview op basis van de ingestelde Administratiecode in Autoflex, ongeacht de factuurdatum van de te synchroniseren facturen. Als je de volgende stap niet uitvoert gaan de facturen van het nieuwe jaar niet naar de nieuwe administratie!
(onderstaande stappen moet je ook uitvoeren als je gebruikt maakt van Autoflex Online!)
In Autoflex werkt de omschakeling naar het nieuwe boekjaar van Accountview heel eenvoudig: je hoeft alleen het veld "Administratiecode" te wijzigen (Extra -> Koppeling Accountview ->Instellingen Accountview). Dit bepaalt naar welke administratie de facturen geboekt worden.