2
januari
- -

Interview

Garagesoftware voor de toekomst

Autoflex blijft maar groeien. Ook dit jaar zijn er weer meer klanten dan vorig jaar en meer medewerkers op het kantoor in het Veluwse Putten. “Soms, vertelt directeur Pettrie de Bondt, stellen we aan elkaar de vraag of we niet voorbij de landsgrenzen moeten gaan kijken, maar steeds is het antwoord dat er in Nederland nog zoveel is te doen”. Behalve voor de universele markt is Autoflex namelijk ook erg geschikt voor de dealermarkt. Pettrie volgt alle ontwikkelingen in de branche op de voet. Voor het nieuwe jaar ligt zijn focus op bouwen, innoveren en ontzorgen.

 

Onafhankelijk

De garagesoftware is zo succesvol omdat het niet alleen een goed product is, maar ook zeer gebruiksvriendelijk; “meer dan een uurtje is er niet nodig om met het programma uit de voeten te kunnen”, aldus Pettrie. Over alle producten is er online documentatie beschikbaar. Er zijn filmpjes met uitleg, de software is webbased en er is wekelijks gratis training. Een nog belangrijker verschil met de grootste concurrent is haar onafhankelijkheid. “En, aldus Pettrie, wij ontwikkelen ons voortdurend, om ons heen zien wij die innovatie veel minder.”

 

Redelijke prijs

Vooral ziet hij de software als broodnodige ondersteuning van de garagist. “Het is op dit moment best moeilijk om aan monteurs te komen, dan is het van belang dat met ons programma de uren op de werkvloer optimaal kunnen worden gebruikt.” Bijna 40 jaar geleden werd Autoflex opgericht door een garagist die zelf op zoek was naar software die te koppelen was met zijn administratie en waarmee hij voor een redelijke prijs uit de voeten zou kunnen. Hij vond het niet en besloot het dan maar zelf te maken. “Inmiddels werken we nog steeds met datzelfde principe, maar nu met bijna 30 mensen voor zo’n kleine 2000 klanten”.

 

Feedback

De VIP groep is een groep van ongeveer 60 klanten die voor Autoflex de voelsprieten in de markt zijn. “Zij vertellen ons wat ze nodig hebben, op de korte en op de lange termijn en dat geven onze ontwikkelaars een plek in de programma’s.” Of daar al iets bijzonders is uitgekomen? “Jazeker, bijvoorbeeld de wens om meer inzicht te hebben in hoe het bedrijf ervoor staat.  De cijfers van de boekhouding zijn toch altijd achteraf.” Vier keer per jaar wordt de VIP groep uitgenodigd in Putten. “De feedback die we krijgen is uiterst waardevol en helpt ons niet alleen te bouwen aan het nog sterker maken van ons merk en onze producten, maar ook de dienstverlening en de processen te verbeteren. Als klanten voor ons kiezen mag het ze natuurlijk aan niets ontbreken. Het is dan ook erg belangrijk dat ze alles uit onze software halen. Autoflex Optimaal helpt hierbij. Pettrie: “Autoflex staat steeds meer synoniem voor ontzorgen”.

 

Sterke partners

Steeds meer partners willen zich associëren met Autoflex en zien de voordelen van samenwerken. Begin volgend jaar krijgen de ca. 120 partners met wie wordt samengewerkt een belangrijkere positie op de vernieuwde website van Autoflex. “Het verhaal van die samenwerking is belangrijk om te vertellen. We maken elkaar sterker en daar profiteert de klant van.”

 

Quote: directeur Pettrie de Bondt: “2024 staat bij Autoflex in het teken van innoveren, ontzorgen en bouwen”.