27
maart
- -

Mollie stopt met ideallink Plink; Actie vereist!

Maak jij al gebruik van het meesturen van een online betaallink aan je facturen?
Als jouw klant je factuur direct kan betalen via IDEAL is dat niet alleen prettig voor je klant maar het heeft ook grote voordelen voor jou als garagist. Hoe gemakkelijker het is om te betalen, hoe sneller klanten dit ook doen. 

In de praktijk blijkt dat 40% van de consumenten die een online betaallink in zijn of haar factuur ontvangt nog dezelfde dag betaalt. Als er echter géén iDEAL betaallink is toegevoegd, daalt dit percentage directe betalingen naar 5%. Een iDEAL betaallink zorgt er dus voor dat ácht keer zoveel mensen een factuur direct betalen. Wat een verschil!

Een betaallink vereist maar één klik om een factuur te betalen. Daarmee is het afgehandeld en kan je het niet meer vergeten. Er zijn altijd klanten die zich niet aan de afgesproken betaaltermijn houden. Als garagist weet je maar al te goed hoe vervelend het is als facturen te laat worden betaald. Het kan je een hoop stress bezorgen als je inkomsten achterblijven maar je kosten wel doorlopen.


En omdat je klant met een iDEAL betaallink sneller geneigd is je factuur te betalen, hoef je ook niet meer talloze reminders per mail of zelfs per post te versturen. Kortom, als je een iDEAL betaallink toevoegt, bespaar je jezelf ook een hoop tijd!

Let op (!)
Maak je al gebruik van het meesturen van een betaallink aan je factuurmail  en gebruikte je Plink via Mollie?
Mollie stopt met Plink per 2 april (aanstaand weekend).
Pas nu wél even het linkje aan in Autoflex!

De 'Plink-link' aanpassen doe je in Autoflex 10 via Instellingen / Financieel, in Autoflex 9 verander je de email templates.
Gebruik de handleidingen om betaallinken toe te passen of deze aanpassing door te voeren:
Autoflex 9: https://docs.autoflex9.nl/link/287997978
Autoflex 10: iDeal link in Email - Autoflex 10 Documentatie 
In deze handleidingen zijn de Plink-links al vervallen en tonen we de uitleg voor het inrichten van de Mollie herbruikbare betaallink.

Voor vragen, neem contact op met de Servicedesk