Modules voor de monteur


Minder administratieve taken geeft meer werkplezier.
We hebben de verschillende handige modules speciaal voor jou!

module Planning

Overzicht in jouw werkplaats

De module Planning is de digitale variant van het traditionele planbord. Volledig geïntegreerd in Autoflex en gekoppeld aan de registratie van de leenauto's en de werkplaatsfacturering.

Zo kan je overzichtelijk alle afspraken zien die gemaakt zijn met je klanten. Je kan een afspraak die je maakt met de klant, meteen koppelen aan een monteur. In de planning, zie je de uren  die nog beschikbaar zijn per dag, zodat je weet of er nog plek is voor een nieuwe afspraak. 

Heb je hier vragen over? Neem dan nu contact met ons op!

   

Praktijkvoorbeeld

In onze werkplaatssoftware regel je de gehele werkplaatsplanning. Alle monteurs in een overzicht, met contactgegevens en beschikbaarheid en al. Iedere dag heb jij de bezetting voor elkaar. Je ziet bovendien op ieder moment een overzicht van de beschikbare werkuren. Kan die spoedreparatie er nog bij? Eens kijken… ja, om 15.00 heeft iemand nog 2 uur over. Werkorder inschieten, klaar!

Werkplaatssoftware

Heb je het idee dat de werkplaats efficiënter moet kunnen draaien? Met de werkplaatssoftware van Autoflex gaat je dat zeker lukken. Ontwikkeld door mensen met ervaring in de autobranche en uitvoerig getest in de praktijk; met Autoflex’ garagesoftware maakt ieder garagebedrijf een efficiëntieslag. De modulaire werkplaatssoftware stem je helemaal af op jouw behoefte en wensen. Communiceer via Whatsapp met de klant en kijk alle klantcommunicatie terug in de portal. Automatiseer de planning en houd zicht op beschikbare werkuren. Dat en nog veel meer helpt je jouw werkplaats optimaal te runnen.

Waarom nieuwe werkplaatssoftware kopen?

Met de garage- en werkplaatssoftware van Autoflex bespaar je tijd en geld. Je bent minder tijd kwijt aan bijvoorbeeld personeelsplanning, klantcommunicatie en het maken van werkorders en offertes. Je houdt overzicht: alle klantgegevens, communicatie, de voorraad, de beschikbare werkuren en administratie heb je binnen handbereik. Met de juiste koppelingen automatiseer je de inkoop bij de grossier. Kortom: met nieuwe werkplaatssoftware vergroot je de efficiëntie en het werkplezier in jouw garagebedrijf.

De mogelijkheden met Autoflex garagesoftware

De werkplaatssoftware is een module in ons uitgebreide pakket garagesoftware. Met dit softwarepakket krijg je inzicht in het complete autobedrijf, van werkplaats tot showroom, management en receptie. Alleen al de mogelijkheden met de werkplaatssoftware zijn te veel om op te noemen; lees hier alles over het complete pakket garagesoftware. Je hoeft niet het hele pakket af te nemen, de werkplaatsmodule draait ook solo.

Stel je eigen werkplaatssoftware samen

Niemand zit te wachten op software die barst van de mogelijkheden waar je er uiteindelijk maar een paar van gebruikt. In Autoflex werkplaatssoftware zet je eenvoudig modules aan en uit. Zo hou je alleen over wat je nodig hebt. Met gebruikersrollen geef je aangepaste toegang aan monteurs, planners en chef werkplaats. Met de diverse modules optimaliseer je werkprocessen, zoals:

Werkorders en offertes

De monteur vindt tijdens de inspectie een aantal reparatiepunten. Hij maakt in de app een concept-werkorder aan. De chef werkplaats krijgt een melding en pakt de werkorder op. Hij stuurt deze als offerte naar de klant, die deze per Whatsapp bevestigt. De monteur krijgt een melding dat de reparatie kan beginnen. Dit proces heeft slechts minuten geduurd en iedereen kon op zijn of haar plek blijven. Alle klantcommunicatie en interne communicatie is achteraf met de juiste toegang altijd in te zien.

Werkplaatsplanning

In onze werkplaatssoftware regel je de gehele werkplaatsplanning. Alle monteurs in een overzicht, met contactgegevens en beschikbaarheid en al. Iedere dag heb jij de bezetting voor elkaar. Je ziet bovendien op ieder moment een overzicht van de beschikbare werkuren. Kan die spoedreparatie er nog bij? Eens kijken… ja, om 15.00 heeft iemand nog 2 uur over. Werkorder inschieten, klaar!

Beurten en checklists

Je houdt vanaf nu moeiteloos bij wiens auto wanneer een beurt nodig heeft of gekeurd moet worden. Alle voertuiggegevens zitten veilig in onze werkplaatssoftware. Alleen jij en collega’s met toegang kunnen er op ieder moment bij, vanaf iedere locatie met internettoegang. Met de slimme checklists weet je zeker dat al het nodige gebeurt. Pas als alles is afgestreept kan de monteur de werkorder voltooien.

Voorraad en koppelingen

Houd je voorraad bij in Autoflex’ werkplaatssoftware. Bij iedere klus weet je direct wat er besteld moet worden. Dankzij koppelingen met een groeiende lijst grossiers bestel je onderdelen eenvoudig. Meld de auto na de APK-keuring af via de app en de RDW is meteen op de hoogte. Kilometerstanden melden (OKR)? Ook dat kan met onze zeer complete werkplaatssoftware

Vraag een demo van onze werkplaatssoftware aan

Wil je onze werkplaatssoftware wel eens aan het werk zien? Vraag een demo aan en we laten je alles zien wat onze garagesoftware in huis heeft. Net als de software stemmen we de demo geheel af op jouw garagebedrijf. Klaar om een efficiëntieslag te maken? Upgrade je werkplaats met de werkplaatssoftware van Autoflex!